Krimi anbefaling: Peter James – Roy Grace serien

Fotos af Edgar Colomba fra Pexels

Jeg stiftede bekendtskab med Peter James tilbage i 2009/10 stykker, hvor jeg havde læst hvad der var af krimier af Mari Jungstedt, Arne Dahl, Jussi Adler-Olsen, Liza Marklund og diverse andre i den genre. Ja i kender dem jo nok hvis i også er til krimier.

Jeg spurgte min lokale boghandler i Herlev om han ikke kunne anbefale en god krimi forfatter og der blev jeg så introduceret til dét, der efter bare en enkelt bog var min nye yndlings forfatter, Peter James.

Før var det ellers Liza Marklund, som var ellers mine foretrukne på tidspunktet, stærkt forfulgt af Jussi Adler-Olsen, som på dengang havde fire krimier ude i sin Afdeling-Q serie.

Den første bog jeg købte var Dødenkelt, som også er første bog i serien om politimanden Roy Grace.

På bagsiden kan der læses følgende:

Michael Harrison er kendt for at drive gæk med sine venner. Da han skal giftes, øjner vennerne muligheden for omsider at gøre gengæld og arrangerer et temmelig morbidt indslag til hans polterabend. Men intet går som planlagt

Polterabenden slutter brat, da vennerne kører galt. De tre er dræbt på stedet, den sidste ligger i koma på hospitalet. Den vordende brudgom er der intet spor af, og ingen aner, hvor han er.

Kriminalinspektør Roy Grace, der selv er plaget af sin kones mystiske forsvinden otte år tidligere, aner uråd. For det første er Michaels forlovede en ualmindelig dejlig kvinde, som det er svært at tro, at nogen ville stikke af fra. For det andet er det tydeligt, at Michaels barndomsven og firmapartner, Mark Warren, der kom for sent til polterabend, lyver, når han siger, at han ikke har nogen anelse om, hvad de andre havde planlagt.

Jeg var totalt fanget af den bagsidetekst og måtte jo straks læse bogen, den var også slugt på godt en dag.

Sideløbende med de forskellige historier i bøgerne så har Roy Grace selv et mysterie at løse, i forbindelse med sin kones forsvinden og den fanger også en og holder nysgerrigheden pirret, den historie udvikler sig også igennem serien.

Alle bøgerne er utroligt velskrevet, sproget fanger en og for mig er det en letlæst bog, trods de godt 300+ sider som de fleste af bøgerne er på.

Jeg har selv læst frem til den seneste udgivne danske version og ser frem til at få læst de sidste også når de kommer(det kan være de er ude, har ikke fået tjekket).

Har du ikke hørt om Peter James eller Roy Grace serien, så går du glip af noget, de kan kun anbefales og især nu hvor der måske for nogen, er en ekstra lang juleferie i sigte.

De kan også findes på blandt andet tjenesten Mofibo, hvis man er til digital boglæsning.

Samtlige bøger i serien:

  • Dødenkelt (2007)
  • En smuk død (2007)
  • Langtfra død (2008)
  • Hellere død end levende (2009)
  • Den enes død (2010)
  • Med døden i hælene (2011)
  • Dødens håndlangere (2012)
  • Til døden dem skiller (2013)
  • Dødens time (2014)
  • På liv og død (2015)
  • Dødsmærket (2017)
  • Dødens Engel (2018)
  • Dead at first sight (2019) – ikke udgivet på dansk endnu
  • Find them Dead (2020) – ikke udgivet på dansk endnu
  • Wish You Were Dead (2021) – ikke udgivet på dansk endnu

Kender i Roy Grace serien og hvis i gør, hvad synes i om den?

7 comments

  1. Min mand elsker den serie. Det er en af de eneste bog serier, hvor vi har alle bøgerne… Han venter spændt på de sidste bøger bliver oversat til dansk (min mor læser dem også – og er fan). Kh. Birgitte

    1. Fedt! Haha jeg venter også spændt på når der kommer en ny 😀 Du må da også give den et forsøg nu der er en del omkring dig der læser den 😉

  2. Jeg har desværre hørt fra forlaget, at der ikke bliver oversat flere bøger til dansk på grund af nedgang i salget.
    Der må da være andet forlag der vil byde ind.

  3. Jeg elsker kriminalromaner og har ledt efter nye bøger at læse. Jeg brækkede mit ben i januar, lå i sengen i 3 uger og ledte efter nye ting til at holde mig beskæftiget.
    Bøger og e-gaming har været meget gode for mig. Jeg elsker også fantasy fodbold nu haha.

    Denne hjemmeside gør det meget interessant: http://www.drafthound.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.