Take me to church

Fra tanke til handling. Der er nogle gange ekstremt langt. Det var der også i det her tilfælde.

Jeg har tænkt på at melde mig ud af folkekirken i rigtig mange år, men har aldrig taget mig sammen. Men så i sidste uge da jeg sad og snakkede med en ven og vi var kommet ind på emnet, grundet bisættelsen af min onkel, så prikkede han til mig og spurgte hvorfor jeg aldrig havde fået det gjort.

To min. senere så var jeg udmeldt af folkekirken. Eller der var i hvert fald sendt en e-mail afsted til mit lokale sognekontor. Endda helt uden det der nem-id.

Men hvad er så grunden til jeg melder mig ud?

Jo jeg tror overhovedet ikke på Gud eller noget ved kirken.

Det var nok også derfor vi var kommet ind på den snak med udmeldingen, da vi til bisættelsen skulle bede Fadervor, hvilket jeg nok ikke har gjort siden…. ja? Hvornår har det været? Min konfirmation. Som jeg også gennemførte i trods. Snød mig til syv ud af de ti gange vi skulle i kirke.. Så var stilen ligesom lagt.

Min søn er heller ikke døbt og jeg er heller ikke gift i kirken og har ingen intentioner om at blive det på noget tidspunkt. Heldigivs har jeg en mand der er enig med mig i det, så der var ikke nogen diskussioner der da vi gik på rådhuset.

Til gengæld skal min søn da have lov til at blive konfirmeret hvis han har lyst til det, men udover det så har jeg ingen relationer til kirken, andet end når det byder på et bryllup eller begravelse. Jeg respekterer andres tro og det er deres valg. Men det er bare ikke noget som jeg forstår.

Jeg benyttede i øvrigt siden Udmeldelse.dk til at melde mig ud. Der står også forklaret lidt hvad konsekvensen af ens udmeldelse er.

Er der nogen af jer derude som også har overvejet det, men aldrig har fået det gjort af den ene eller anden grund?

 

3 comments

 1. Jeg meldte mig ud da jeg blev atten 🙂
  Har tænkt mig at melde mig ind igen når jeg bliver tudsegammel, bare så folk har et sted at holde bisættelse.

  1. Ja altså det behøver du faktisk ikke.

   Taget fra udmeldelse.dk

   Det mister du:
   En kirkelig ceremoni i forbindelse med din begravelse. Du vil stadigvæk kunne blive begravet på kirkegården, men det vil ske fra kapellet i stedet for kirken og uden præstens medvirken. Dog kan præsterne af hensyn til evt. efterladte folkekirkemedlemmer vælge alligevel at tillade og medvirke i en kirkelig begravelse.

   Så det kan du jo snildt spare dig besværet med 😛

 2. Jo, jo, men det koster ml 20-30.000, det glemmer de lige at skrive. Og det er oveni de ca 25.000 man giver bedemanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.