Status på barnet

Jeg læste lige en lageropgørelse ovre hos Skøreliv, der har tre poder. (hun har i øvrigt den skønneste humor, så følger du ikke med endnu, så se at komme igang!) 

Hvilket fik mig til at reflektere lidt over min egen af slagsen. Altså pode.

Eneste pode aka Magnus:
Han er jo lige startet i 0.B på den nærliggende skole. Han er blevet 10 meter højere og den rodløshed og ikke mindst krudt, jeg sådan fornemmede fra ham i sommerferien, er vidst så småt ved at være stilnet og brændt af.

Jeg er sikker på han oplever en masse spændende nyt i skolen, men det er bare ikke til at hive et ord ud af ham når han kommer hjem, om hvordan det er gået i skolen.

Han har glemt det påstår han. Men så er alt som det plejer at være, for det var samme tilfælde i børnehaven. 

Til gengæld er der nu kommet tilbudsfag efter skole. En ret blandet landhandel: kor, capoeira, skak og billedskole. Jeg fremlagde ham tilbuddene og han kunne ikke rigtig tage det seriøst, så jeg sagde vi må nok hellere vente et års tid med det.

Men så kom han hjem igår og sagde at han gerne vil gå i billedskole og så får han selvfølgelig lov til det. Det synes jeg nu også er fint, for han elsker at tegne, så det er oplagt at han vælger det og hvem kan ikke bruge mere kunst fra ens barn?!

Capoeira synes jeg ikke han behøver, for de har kampkunst tre gange om ugen i skolen og lige nu lærer de taekwondo, så der er ingen grund til at blande andet kampsport ind i det. Det er i øvrigt i stedet for idræt at de har kampkunst, da de ikke får idræt på hans skole før i 4. klasse.

Skak tror jeg simpelthen ikke hans hjerne kan koncentere sig om, der er alt for meget krudt i den, til at han skal sidde og tænke over tingene.

Kor grinede han bare fjollet af da jeg fortalte det, så han bliver næppe optaget i Danmarks Drengekor i nogen nær fremtid.

Ellers tror jeg nu han er faldet meget godt på plads og jeg glæder mig sådan til de kommer rigtig i gang med at læse og regne. De har jo lovet han kan læse inden 1. klasse… så de skal vel til og igang? 😂

2 comments

  1. Læsningen kommer hen ad året for dem alle sammen, nogle knækker koden hurtigere end andre 😉 Min ældste startede jo sidste år,så vi har været der!
    De har til gengæld skak en time hver uge i indskolingen, det er bevist at det hjælper til at genkende mønstre og logisk-matematisk tænkning, så det synes jeg er ret sejt. Min elsker det!

    1. Ja jeg ved godt der nok går lidt tid, men jeg synes det er så stort og så vildt at de allerede kan læse så tidligt.. jeg er sikker på det først var i 1. eller 2. det var dengang jeg gik i skole.. Men det var sikkert det samme 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.