Den der mor der altid lige har det der ekstra overskud

Ja det er ikke mig jeg henviser til, men den der mor der altid er i vuggestuen, børnehaven eller skolen. 

I kender hende godt, for der er altid en, der lige klasker en kage sammen eller holder børnefødselsdag for 30 unger og den slags.

Jeg er langt fra at være den mor. Så jeg er taknemmelig for så nogen findes.

Mit søde barn vil så gerne have legeaftaler, men jeg er bare ikke god til det der med at skulle tage andres børn med hjem, som jeg måske for første gang møder der i garderoben og altså nu skal tage med hjem, i mit hjem, have ansvaret for og sørge for er i hel tilstand til han bliver hentet af sine forældre. 

Altså mit eget barn er mere end rigeligt at have ansvaret for synes jeg.

Magnus spurgte den anden dag om hvorfor jeg ikke ville have han fik legeaftale og sluttede af med at spørge om jeg ikke kunne lide børn?

Av.

Den gjorde altså ondt.

Og jo, jeg kan da godt lide børn, men helst dem jeg kender og det gør jeg altså ikke efter han kun har gået i skole i to uger.

Det var også en af de ting som i mange år gjorde at jeg egentlig ikke ville have børn, for jeg var jo ret sikker på jeg ikke var en børne-person, hvilket også har vist sig at være helt korrekt. Det er jeg stadig ikke og jeg synes det er vildt akavet at snakke med andre børn, både yngre og ældre end Magnus. Mon det nogensinde ændrer sig? 

Jeg ville så gerne have det overskud til, at han får legeaftaler og venner med hjem, men det der overskud er der bare ikke lige nu, der er alt for meget om ørene med huset og ja, sorger, der stadig rumsterer. 

Så jeg ser med gru frem til at der skal snakkes legegrupper på det kommende forældremøde. Lige der ville det være perfekt at kunne trække kortet med, øh ja jeg bor i en 2-værelses så har desværre ikke lige plads til at få otte unger på besøg. Slet ikke når en enkelt ekstra er mere end rigeligt.

Men det er så der de der overskudsmødre forhåbentlig træder til og siger: “Bare send hele banden hjem til mig, gerne hyped på sukker, for det har jeg da ingen problemer med at klare efter min egen 8-timers arbejdsdag.”

Så nu krydser jeg bare fingre for der findes sådan en i Magnus’ klasse. Og han har selvfølgelig også legeaftaler, det er så bare hjemme hos vennen fra klassen… indtil videre.

Der må da også være andre mødre, som har det som jeg, kan ikke forestille mig, alle bare er røget ned i den der “Perfekt mom” rolle minutter efter ungen var ude af hende? (please sig der er det!?)

2 comments

 1. <3
  Meld ud, at tingene er svære … for det meste forstår de fleste forældre, at legeaftaler kan være en stor mundfuld 😉 Jeg forestiller mig også (måske er det forkert), at du måske allerede kender nogle af forældrene, hvis ungerne har gået i samme børnehave?

  For over 15 år siden fik jeg konstateret Multipel Sclerose, men inden da havde jeg nogle år, hvor jeg gik til udredning. Nogle af mine startsymptomer var bl.a. at jeg gik som en fuld mand; jeg slingrede fra side til side. Tro mig, så er stemplet allerede sat i panden: Dranker!

  Så til det første forældremøde rejste jeg mig op, præsenterede mig og fortalte, at jeg var syg; ikke beruset!

  Og jeg oplevede, at de fleste (selvfølgelig ikke alle) forstod <3

  Ligegyldigt, hvad du gør, så håber jeg, at tingene går op i en højere enhed; både for dig og for Magnus <3 Det fortjener I <3

  Ha' en skøn søndag <3

  1. Vildt at du turde det, jeg tør i hvert fald ikke stille mig op og sige, hey jeg er lige midt i hussalg og i øvrigt også en skilsmisse, så jeg funker ik for tiden…
   Det tror jeg lige jeg venter med til jeg har måske bare mødt nogen af de andre forældre i mere end to sekunder. Men hatten af for det, men det er vel også nødvendigt i en mere permanent situation, som din? Jeg håber da i hvert fald jeg kommer over mit underskud en dag. Kender desværre kun et enkelt par af forældrene som Magnus gik til fodbold med, resten er nye, da han er på en privatskole, hvor dem der også kom videre fra hans børnehave dertil, er endt i den anden klasse. Men tusind tak for din kommentar i hvert fald, det har da givet stof til eftertanke 🙂 <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.