Hvordan finder man nye veninder som voksen?

Stine som har bloggen Polishing Life, skrev igår et rigtig godt indlæg. Et meget modigt indlæg vil jeg i høj grad sige. Så start lige med at hoppe over og læs det først samt min kommentar til det og så kom tilbage og læs indlægget her.

Til dem der ikke lige orker at læse det, så er det kort fortalt: Hun har altid haft svært ved at have nære veninder og aldrig haft en bedste veninde og heraf så forventer hun heller ikke en polterabend i forbindelse med hendes forestående bryllup. Deraf fik jeg lyst til at uddybe emnet lidt mere, for hvordan finder man nye veninder som voksen?

Jeg har to nære veninder som jeg har kendt siden folkeskolen og vi har dermed tilbragt omkring halvdelen af vores liv sammen på godt og ondt. Og dog ikke. Det er nemlig ikke et trekløver i den forstand som man nok ellers ser tit mellem veninder. Den ene var jeg veninder med først og den anden blev jeg veninder med et par år efter. Og de har aldrig været nære veninder, da de havde hver deres vennekreds, hvor jeg var sådan lidt i midten og var veninder med dem alle. Men dog med de to som de nærmeste.

Vi har fulgt hinanden igennem lidt af hvert og har tit været uden kontakt med hinanden i flere måneder og år endda. Mest pga. jeg har haft boet i udlandet og i jylland men når vi sås, så kunne vi altid bare snakke videre som var det igår vi sidst havde set hinanden. Og ja så er det vel rigtig veninder, ik?

Det er i hvert fald aldrig nogen jeg har været bange for at miste, trods den manglende kontakt, fordi vi har så meget historie sammen. Det trods vi alle har udviklet os i hver vores retning. Meget forskellige retninger endda, men vi har altid kunne hygge os når vi sås. Det sætter jeg vældig meget pris på og er næsten sikker på at vi nok skal blive gamle sammen 😘

Noget af det Stine kom ind på var det der med at få en ny veninde. For det er jo bare ikke noget man lige gør. Jeg går i hvert fald ikke over til naboens kone og spørger om hun kan lege. Nok mest fordi hun en gang har været ved at køre mig ned. Haha. Ej hun er meget sød, men vi er nok lidt for forskellige ud fra hvad jeg umiddelbart har har indtrykket af.

Men der har jeg så måske været heldig, at jeg igennem bloggen har mødt nogen rigtig søde damer og endda nogen som jeg vil betragte som nære veninder også, selvom vi ikke ses tit eller endda slet ikke har set hinanden. Det er vel det som er så vidunderligt ved nettet. At man kan få nogen rigtig nære veninder, trods man aldrig mødes ude i virkeligheden.

Så skulle jeg give et godt råd til hvordan finder man nye veninder som voksen? Lav en blog. Eller gå til noget holdsport, meld dig til et hæklekursus eller noget helt andet hvor der er en fælles hobby. Det er trods alt omkring en fælles interesse de fleste mødes og på den måde får nye venner. Det er min erfaring umiddelbart. 😉

Hvordan har i det med veninderne, er der mange eller ingen? Er de nye eller er det nogen gamle krager der hænger ved? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre jeres take på det her emne.

Jeg tror i hvert fald aldrig det er for sent at få nye venner. Trods man måske ikke er veninde materiale eller bare er lidt en underlig snegl, som jeg er 😛 Nogen skal sgu nok finde dig sjov eller interessant og hænge ved 😀

Hvordan finder man nye veninder som voksen?
Lækre billeder af en lidt yngre mig og veninderne 😀 Og ja er beruset på det første 😛

Hvordan finder man nye veninder som voksen?

6 comments

 1. Jeg har en enkelt veninde som her har kendt siden børnehaven. Og så nogle stykker fra universitetet. Men nogle ar dem der betyder mest for mig er faktisk dem jeg har mødt i forbindelse med at jeg fik min søn. Så har man pludselig bare noget tilfælles på en anden måde 🙂

  1. Det er vel næsten mødregruppen så tænker jeg? Jeg mødte også nogen søde damer i den forbindelse. Vi er så desværre alle flyttet fra der hvor vi boede, så kontakten er forbeholdt facebook nu. Men ja ligeså snart der er noget man har tilfælles, så gør det bare noget i forhold til ens kemi og den slags 🙂

   1. Faktisk ikke. Havde meget lidt tilfælles med min MG. Altså de er søde piger begge to (vi var kun tre), men næsten 10 år yngre end mig og vi havde ikke rigtig noget tilfælles udover at vi har jævnaldrende børn. Men er med i en online terminsgruppe hvor jeg har mødt nogle skønne kvinder. En enkelt bor i samme by som mig og vi har så både gået til babysalmesang og babysvømning sammen og vores børn går på samme stue i vuggestuen. En anden bor i den anden ende af landet, men vi klikkede bare så godt online at vi valgte at mødes og hun er en af mine bedste veninder nu. Vi skriver sammen stort set sammen hver dag 🙂

    1. Ah ja på den måde 😀 Det er lidt sjovt, vi var nemlig meget ens de 3 andre i min gruppe… Så er det jo fedt at have et alternativ til dem som ens sundhedsplejerske stykker sammen 😀

 2. Jeg er 30 og for mig handler det om åbenhed – lidt som, når man er single. Hvis man ser alle fejlene og afviser på det grundlag, så kommer det ikke til at ske. Jeg bed lidt mærke i din sætning med nabokonen “vi er nok lidt for forskellige ud fra hvad jeg umiddelbart har har indtrykket af”. Umiddelbart? Så dvs du ved det ikke? 😉 (Altså jeg gider ikke selv at være venner med naboer, men det er fordi hvis det ikke går, så skal man ikke gemme sig…) En af mine tætteste veninder har jeg kun kendt i 10 måneder, og hun er fuldstændig modsat mig! Hun er afbleget, har ekstensions, falske øjenvipper, spraytan og har ALTID mega meget makeup på (jeg er på neutral-vognen – ingen farve i håret og ikke meget andet end mascara medmindre jeg skal noget)…vores musiksmag er meget forskellig (hvilket kan give lidt krise når vi kører bil 😂) og i det hele taget er vores holdning til livet og kærlighed utrolig forskellig. Men vi respekterer hinanden og vi elsker begge at have det sjovt! Og jeg vil ikke undvære hende for noget i verden – og jeg ved, hun har det på samme måde 😃
  Inden vi blev veninder, vidste vi hvem hinanden var og hilste pænt, men vi havde aldrig rigtigt talt sammen. Vi mødtes en dag ret tilfældigt, hvor hendes far var død et par dage tidligere, blev enige om at drikke nogle øl for ham og så tog vi i byen. Vi endte med at have den sjoveste bytur, som vi faktisk af og til taler om og griner af. Hende, jeg troede, var en sur kost af en dukke (ja, hun synes, jeg var snothamrende arrogant 😂) har vist sig at være hende jeg griner allermest med…og det er ret meget 😃

  Det sidste år har jeg i det hele taget udviklet mig meget, og jeg har fået mange nye bekendtskaber og veninder – bl.a. ved at gå til quiz på en bar én gang om ugen. Vi drikker sodavand, så fordi det er en bar er det ikke ensbetydende med alkohol 😉

  Mine 3 råd til at møde nye veninder må være:
  – Vær åben og ikke fordomsfuld.
  – Vær social – fx hvad er dine interesser og søg lidt derhen.
  – Virk ikke desperat for nye veninder, da det kan skræmme de fleste væk.

  1. Nah jeg ved det ikke, altså det med nabokonen. Men baseret på snak med hendes mand og hendes generelle opførsel, så er det ikke lige hende jeg tænker på som min næste slyngveninde 😛 Tænk nu også hvis man så blev uvenner og så skal bo klods op og ned af hinanden. Nej det tænker jeg er nok bedst vi holder til et hej og godmorgen ind imellem 😀

   Det var faktisk lidt af det samme med den ene af mine bedste veninder, vi havde altid været sådan lidt i hver sin gruppe og hun opfattede nok mig som værende lidt mærkelig og jeg tænkte hun var lidt af en bitch.. Det var en nytårsaften vi fandt sammen og havde det så sjovt.. og stadig har det. Det er lidt skægt hvordan så noget kan opstå 😀

   Fedt nok med den quiz der, det kan jo helt klart være et bud på en ide til at møde mennesker 🙂 Jeg bruger jo også meget det at spille computer på at være social og “møder” faktisk rigtig mange nye mennesker hver eneste uge baseret på det. Nogen af dem er jeg også blevet rigtig gode venner med. Det er dog drenge størstedelen af dem, så det er ikke ligefrem nye veninder jeg hiver ind på den konto. Men tror heller ik mit behov er enormt stort, jeg er en drengepige og trives bare bedre i mandeligt selskab og sådan har det altid været.. Måske det er derfor at jeg har det fint med de få gode veninder? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.