10 års nattevagter

Photo by Bich Tran from Pexels

Jeg kan virkelig godt fornemme på min krop at det med nattevagter er noget som den ikke er vild med mere. 

I marts måned kunne jeg starte på det tiende år på min nuværende arbejdsplads og det så også nu det tiende år jeg kører med nattevagter.

Ah ok, minus det år jeg var på barsel, men der var det jo ligesom nogen andre slags nattevagter jeg kørte med.

Men for hver vagtperiode jeg har, jo værre bliver det, med hvor lidt jeg kan sove op til en nattevagt.

Normalt når jeg skifter fra dagvagt til nattevagt, så kører jeg den så langt jeg kan ud på natten, før jeg går i seng, oftest omkring kl.2, for så at sove til en 13-14 tiden. Her skal man så lige tage i mente at jeg var oppe kl.5.30 og har været på en 12 timer lang dagvagt, så det er en meget lang dag for mig, når jeg skal skifte til nattevagten.

Eller det vil så sige det var det jeg kunne før i tiden. Nu der vågner jeg for det meste kl.10 og kan så ikke sove mere. Eller som i dag, hvor jeg vågnede kl.8… her fik jeg så en 1-1½ timers søvn ud på eftermiddagen inden min vagt startede.

Men den første vagt, jeg sidder på er så et helvede at komme igennem, fordi jeg ofte får det rigtig skidt fysisk, jo længere ude på natten jeg kommer. Formentlig pga. den manglende søvn. Jeg drikker ikke kaffe eller lign. så det er i hvert fald ikke koffein der kan få skylden.

Så det eneste tidspunkt jeg egentlig sover “godt” igennem er imellem mine to nattevagter, hvor jeg sover fra 8 til cirka 15. Og det er jo heller ikke alverden, når man dagen forinden ikke har sovet så længe.

Det er jo så også endnu en ting jeg ser frem til, når huset bliver solgt kan jeg begynde at kigge efter et andet job. Eller jeg håber jeg kan blive på mit nuværende men i en anden stilling med normale arbejdstider, ikke mindst for Magnus skyld, så der kan blive en lidt mere stabil deleordning end den vi har nu.

Endnu en omgang whine fra mig… Håber snart på der kan ske lidt positivt herinde! 🤔

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.