Status på shopping i maj

At flytte er lig udgifter. Det er ingen i tvivl om og jeg har da heller ikke holdt mig tilbage efter jeg er flyttet.

Men jeg har længe tænkt på at gøre en slags shoppe status, for at holde mig selv lidt i snor, for jeg har en tendens til at købe alt mulig, meget impuls, som jeg egentlig godt kunne leve uden.

Så nu vil jeg fremover (forsøge) at lave en månedlig status på hvad jeg har shoppet og hvad var need to have og hvad der var nice to have.

Mest for at få et overblik over hvad jeg har købt og se hvor mine penge forsvinder hen og helst ende med at skære ned for forbruget.

  • Vig Festival billet til lørdag – 804,65
  • World of warcraft – 1 måned sub – 98,48
  • Headset holder – 80,62
  • Cellbes.dk – 3 par bukser – 867,00
  • Lenovo Laptop – 4.349,00*
  • Ellos.dk – diverse tøj og ting til hjemmet – 995,40
  • LG tv – 3.398,00*
  • Laptop sleeve – 256,38
  • Apopro.dk – solcreme – 469,40
  • Coolshop.dk – Magnus fødselsdagsgave og gave til venindes baby – 962,95
  • Av-cables.dk – Kabel til internet – 103,00
  • Computersalg.dk – Vægur – 135,00
  • Tekstilladen.dk – Sengetøj – 526,00
  • Power – Switch og en JBL Go højtaler417,00

I alt er det 5715,88 kr. – *eksl. Laptop og TV, som er købt for de sidste penge, der kom retur i forbindelse med salg af huset og de var sat af til netop det.

Af de her ting kunne jeg helt sikkert godt have undværet headset holder, World of Warcraft sub, Ellos.dk, Tekstilladen, vægur og JBL Go højtaler. Så i alt 2035,50 kr. som jeg kunne have smidt på opsparingen i stedet for at have brugt.

Ellos og Tekstilladen købte jeg primært noget fordi jeg fik rabat. Hvilket jeg har tendens til at falde i, når de reklamerer med det. Ellos ordren sparede jeg 149,90 på, så det er jo næsten 1000 jeg kunne have sparet ved slet ikke at købe det. Tekstilladen sparede jeg omkring det samme og igen noget jeg ikke havde behøvet at købe, men fordi der var tilbud.

Uret var ikke nødvendigt overhovedet, men nu fandt jeg et som var lydløst med sekundviseren, som jeg har ledt efter et stykke tid og så måtte jeg jo slå til. Højtaleren var et impulskøb i Power da jeg tænkte den var smart at have til bilen, igen ikke nødvendig, men nice to have.

Jeg har afmeldt mange nyhedsbreve netop for at undgå at falde i tilbuds fælden, men de dukker jo stadig op på sociale medier og dem kan jeg desværre ikke helt undgå.

Som skrevet tidligere er det her for at give en slags ide om hvor mine penge forsvinder hen. Jeg bruger selvfølgelig penge på dagligvarer osv også, men det er jo need to have og derfor ikke nødvendigt at tælle med her. Det er ren shopping jeg tæller med her.

Ideen er egentlig mest kommet af Lindas indlæg på hendes blog, hvor hun hver uge gør status på hvordan hun har sparet, downsizet, undgået madsplid og lign. Ved at gøre mit eget forbrug lidt mere synligt for mig, så tror jeg det vil få mig til at tænke lidt mere over hvad jeg shopper hjem, håber jeg.

Min mission for juni måned er, at hvis jeg kommer ind på en hjemmeside med intentionen om at shoppe noget, så må jeg putte det i indkøbskurven, men jeg skal lade det være i 24 timer og så vende retur, hvis jeg stadig mener det er noget jeg skal klikke hjem. Det er et tip jeg opfangede på twitter for lang tid siden, så nu har jeg tænkt mig at prøve det af. Så må vi jo se hvor godt er gået om en måned… 😏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.