Tips og tricks til opstart af blog

Jeg modtager rigtig mange spørgsmål omkring at starte sin egen blog op og har nu samlet de ting i et indlæg, jeg helt klart ville overveje, hvis jeg skulle starte en blog op i dag. Så lad os da bare springe ud i det? 🙂

todotoday

Indholdet

Du har besluttet dig for at starte en blog, fedt! Hvis du er kommet så langt, så har du sikkert også gjort dig nogen tanker om hvad bloggen skal handle om. Det bør du i hvert fald have på plads, da det er nemt at gå i stå igen meget hurtigt. Så prøv og fokuser på et emne som du ved der kan fastholde din interesse. Så kan du jo altid senere udvide til andre emner.

Bloggens navn

Du skal nu finde på et navn til din blog. Hvis det kan være noget der indikerer hvad bloggen handler om er det jo helt fint, men det behøver det jo absolut ikke være. Jeg bander tit lidt over min blogs navn, da der er mange der ikke helt ved hvordan det skal udtales og navnet lægger heller ikke helt op til hvad emnet er. Det er også grunden til at jeg helst har en tagline under navnet som kort viser at det her er altså en beautyblog 😉 Så hvis  jeg skulle vælge om, så var det blevet noget kort og beauty relateret i mit tilfælde. Der er det nok en rigtig god ide at lave en lille brainstorm.

Blog adressen

Hvor seriøs er du med din blog? Er det en hygge blog for dig og dine veninder eller regner du med at du ville noget mere med den? De spørgsmål ville jeg nok starte med at stille mig selv. Hvis du regner med at holde det på hyggeplan så behøver du ikke at gøre alverden ud af hvad din url er, altså om det er blogspot.com, wordpress.com eller en helt tredje platform. Derimod vil jeg råde dig til at købe en .dk adresse med det samme, hvis du gerne vil vise lidt mere seriøsitet fra starten. Det er også nemmere at sige min blog er på f.eks blabla.dk end blabla.blogspot.com ik? 😉

Billeder

Når navn og adresse er på plads, så bør du også overveje om du har grejet til at vise det frem du nu vil vise frem. Eller om du skal have fat i et kamera. Personligt har jeg 2 forskellige Canon kameraer jeg bruger, alt efter situationen og så bruger jeg også rigtig tit min iPhone 5S, som altså tager virkelig gode billeder og sagtens kan bruges på blogge nu om det. Grynede billeder er generelt ikke noget særlig mange gider at se på og der er rigtig mange muligheder for billige gode kameraer, så det ville jeg klart overveje hvis jeg skulle starte en blog op og ikke lige havde noget grej.

Generelt er brug af andres billeder på din blog faktisk et no-go, medmindre du har spurgt vedkommende om lov. Men hvis du endelig hopper ud i at gøre det alligevel, så er det rigtig god skik at linke til vedkommende. Husk i øvrigt at google ikke er en billede kilde 😉

Hvis jeg ikke selv kan tage et billede af det indhold jeg vil have i mit indlæg så plejer jeg at lave et billede på picmonkey.com, hvilket også er tilfældet med det her indlæg 🙂 Det er også det site jeg bruger til billede redigering i øvrigt.

Dansk eller engelsk?

Hvem er dit publikum? Måske et meget enkelt spørgsmål. Men nok ret svært at svare på hvis du tænker lidt nærmere over det. Selvfølgelig du kan nå klart flere læsere hvis du blogger på engelsk, men det er værd at overveje hvad du vil her. Det er tidskrævende at lave indlæg på engelsk, medmindre du har det som modersmål, er det nok de færreste som spytter perfekt engelsk ud og derfor er det også noget der kan skræmme læsere væk, hvis dit engelsk ikke er så godt igen.

Hvordan finder andre mig?

I gamle dage ville jeg have sagt på blogrolls, men det er ikke alle der bruger så noget mere, det er i hvert fald ikke så vigtigt og udbredt som det har været, at komme på folks blogrolls. Derimod er det hamrende vigtigt at være en aktiv bloglæser hos andre. Med aktiv der mener jeg selvfølgelig at kommetere flittigt, men ikke kommentere bare for at gøre det, kun hvis du rent faktisk har noget at sige. Har set utallige eksempler på forfærdelige ligegyldige kommentarer, som bare ikke burde være skrevet, fordi det er tydeligt at indlægget rent faktisk ikke er blevet læst. Så lad være med det.

Ikke mindst så drop det med at skrive din adresse til bloggen i din kommentar. Dels er det tit de bliver fanget i folks spam filter, som de måske ikke tjekker og dels så anser mange det som rigtig dårlig netikette at “reklamere” med sin blog på den måde. På de fleste blogge i dag så kan du skrive din blog adresse ind sammen med dit navn, hvilket gør dit navn klikbart og så kan folk klikke sig ind på din blog på den måde 🙂 Det er også en rigtig god ide at deltage på forskellige blogges facebook sider og twitter. Så får man altså også et meget mere personligt forhold til bloggeren 😀

Skil dig ud

Det sidste tip jeg har er: Tænk over hvad du kan gøre for at din blog skiller sig ud. Gør noget anderledes end alle de andre. Laver du endnu en blog hvor du viser det samme f.eks tøj som på alle de andre blogge så er det altså svært at finde nogen der gider at læse med.

Hvad gør jeg selv?

Personligt læser jeg kun med på en brøkdel af de blogge jeg gjorde før i tiden. Simpelthen fordi det endte med jeg så de samme bloggere til de samme events, vise det samme produkt frem, på næsten den samme måde. Bevares jeg har da også været med til events, som jeg så blev eksponeret på stort set samme måde som hos mig selv. Men jeg forsøger i hvert indlæg at skrive så personligt jeg kan og det er meget sjældent jeg kun bruger en pressetekst i et indlæg. Hvis det sker, så plejer jeg dog altid at give mit eget tvist til teksten så man kan se, at jeg stadig sidder herude bag ved skærmen 🙂

Jeg har forsøgt løbende det sidste års tid at forbedre mine billeder og gøre meget mere ud af mine indlæg, hvilket jeg også har kunne se på bundlinien. Der er mange flere der læser med og, helt bundærligt, så er det her ikke længere bare en hobby, det er jo mit andet lille barn og derfor er det jo fedt at se den vokse sig større og ikke mindst forbedre, tweake og gøre hvad jeg kan for at levere det bedste til jer som læser med. Det håber jeg også i har kunne mærke? 🙂

Hvis der er stemning for det så kan jeg også lave et opfølgende indlæg til hvordan man så efterfølgende kan sætte sin blog og indlæg op. Så skriv gerne i kommentarfeltet hvis det er noget i godt kunne tænke jer 🙂

Jeg håber det har givet lidt hjælp til dem der måske går og overvejer at starte en blog op 🙂 Hvis i der læser med har andre tips så del dem gerne, jeg er jo godt nok efterhånden en gammel rotte i faget, men derfor kan jeg jo stadig opdage nye ting 😀

 Tips og tricks til opstart af blog

16 comments

 1. Jeg synes det er et virkelig godt indlæg det Her. Jeg har selv for nyligt startet min egen blog og det var rart at læse at jeg selv føler jeg gjort meget af det du nævner, så jeg må være på rette vej! 🙂 men udover det så kunne jeg super godt tænke mig at læse om hvordan du sætter et indlæg om, det synes jeg godt kan være en smule svært en gang i mellem :).

  Kram Daniella

  1. Jamen så vil jeg lave et opfølgende indlæg om det 🙂 Du må gerne skrive evt. hvad du havde i tankerne så jeg får det med.

 2. Virkelig fedt indlæg. 🙂 Og jo, en opfølger vil være dejligt. Min blog er stadig lille, så tips er velkomne. Men jeg er ikke enig at iPhone billeder er brugbare, selvom det påstås at femmeren tager gode billeder. Brug nu et kamera, tak. 🙂

  1. Det vil jeg så lave 🙂 Men du vil så nok bliver overrasket over hvor mange billeder der er taget med iphone herinde, men det udelukkende iphone 5s jeg snakker om her. De gamle duer ikke 🙂

 3. Super fedt indlæg. Det kunne jeg godt ha brugt, da jeg startede op for et år siden, så jeg er da sikker på at nye også finder lidt tips 😀 Jeg er helt klart med på opfølgende indlæg, da jeg stadig er i læringsfasen 😉 Og der var da også lidt tænke tanker til mig heri 😀 tak for det.

 4. Tak for et godt blog indlæg. Jeg leger stadig med drømmen om at starte min egen blog op. Jeg burde bare starte den, da jeg virkelig elsker både at læse blogs men også selv at skrive 🙂

 5. Godt indlæg! Det er altid spændende at læse, selvom man har en blog – man kan jo altid lære 🙂 Så jeg er med på et opfølgende indlæg også.. Og tak for tippet med picmonkey – det er jo fantastisk!!

  1. Tusind tak 🙂 Jamen det er jo præcis det man kan, jeg lærer hver dag stadig jo. Ja picmonkey er virkelig fantastisk. Jeg har så også kastet penge efter de royale features, det er også værd at overveje hvis du bruger det meget 🙂

 6. Igen mange tak for indlægget! Det her indlæg førte faktisk til, at jeg besluttede mig for at starte. Jeg kan se, at jeg har meget at lære angående layout, hehe.
  Jeg glæder mig til at begynde rigtigt med det 🙂

  1. AH ka se nu du har lavet en blog 😀 Fantastisk, jeg er igang med det opfølgende også, hvor jeg nok også kommer ind på det med layoutet 🙂

 7. Virkelig Virkelig godt indlæg, som inspireret mig så meget til selv at lave en blog (godt nok efter længe overvejelser). Men det gav lige det sidste ryk! Mange tak og det opfølgende indlæg som andre skriver lyder meget godt! Jeg kunne evt. godt tænke mig at vide hvordan man kom et lille billede af sig selv ude i “sidebaren” 🙂
  Mvh Simone

  1. Dejligt det kan bruges 🙂 Jeg har fuldstændig glemt alt om det næste indlæg. Jeg vil se om jeg kan få det lavet 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.