At være eller ikke at være blogger?

Jeg har været med i blogland siden det startede tilbage i 07/08, først som læser og sidenhen som blogger. Der er sket meget siden. Både godt og dårligt.

Dengang jeg startede i 09, var lige inden det store boom kom. Det var især modeblogs som poppede op overalt og de bedste af dem er stadig igang. Konkurrencen dengang var venskabelig og bloggerne de lagde kommentarer hos hinanden og på den måde fandt man hinanden. Det sker selvfølgelig også idag. Men tendensen er desværre lidt at jo større en blogger man er, jo mindre tid er der til den slags. Konkurrencen er også en helt anden og knap så venskabelig. Bevares der er selvfølgelig masser af venskaber bloggere i mellem. Men der er jo kliker, og bagtaleri og den slags. Naturligvis fristes jeg til at sige. Blogging er jo en pige verden = Hej 8. klasses pige fnidder

I 2010 mener jeg det var, startede Bloggers Delight op. Det var de nogen af største bloggere som kom ind i varmen der i starten og kun modeblogs. Siden hen er både store og små kommet med indenfor alle kategorier. I dag er det kun de aller største som bliver inviteret. Men de giver også muligheden for at man kan starte sin egen blog, hvilket jo er meget godt alternativ til blogspot og wordpress.com

Jeg kom også med i BD og var ret glad for det, indtil jeg kørte død i der ikke var så mange design muligheder og ikke mindst at jeg havde svært ved at gennemskue hvad jeg måtte sige ja til at modtage af produkter til anmeldelse, da den slags skulle igennem deres annonce afdeling. Som desværre ikke var så hurtigere på aftrækkeren, så der var nogen muligheder jeg har måtte sige nej til fordi jeg ikke havde hørt tilbage. Jeg følte lidt at det var de større bloggere end mig som blev nurset om og jeg sådan lidt kunne sejle i min egen sø. Derudover synes jeg også jeg havde en forpligtelse til at være knap så personlig som jeg havde været og pakkede det væk i mine indlæg og fokuserede på at bare vise neglelakker. Selvom de overhovedet ikke var noget de havde krævet af mig, så kunne jeg ikke lade være med at tænke på de så mig som en slags investering og for at blive, så skulle jeg jo tjene penge til dem. Så de ting gjorde til sidst at jeg opsagde jeg aftalen med dem og har siden været på egen hånd. Hvilket jeg har været glad for.

I dag er det så ikke så meget annoncering og den slags det kommer an på, som jeg ser det. Jeg bruger alligevel adblock så jeg ser slet ikke reklamer når jeg en sjælden gang læser med på en blog og ikke fra min feed reader. Nej der er jo nærmest som om verden den drejer sig om likes. Alt går op i likes og followers. Hvilket jeg også er ramt af. Jeg er lidt en statistik nørd når det kommer til så noget så jeg følger jo nøje med. Om sommeren er der altid et fald i læserne og denne har ikke været en undtagelse. De sidste to måneder har der været lavvande i besøgende og det er jo både pga. ferie og så lav aktivitet fra mig selv, så det er lidt selvforskyldt.

Men ja det kræver meget at blive set i blogland i dag. Nogen er heldige at lave et kanon indlæg med originalt indhold, hvilket efterhånden er blevet ret svært og derefter bliver nævnt på en stor blog, Instagram eller sågar i medierne. Så er de egentlig set og har ikke rigtig gjort så meget mere for at få en masse besøgende, likes og followers på de sociale medier. Selvfølgelig kræver det at de så kan følge op med noget godt også efterfølgende, men det kan de fleste af den slags. Hurtigt går det så efterfølgende med invitationer og lign. til events og mentions osv. Nogen falder det bare naturligt at mixe ind i det og fastholder læserne og andre er blot en døgnflue som forsvinder ud i perifirien.

to_be_or_not_to_be

Personligt er jeg elendig til at gøre reklame for mig selv. Jeg har det skidt med at kontakte firmaer og dele mine ting andre steder end på mine egne kanaler, fb, Twitter og Instagram. Det er nok her jeg falder igennem og aldrig får en større blog, fordi jeg ikke kan få mig selv til det. Deler jeg noget andre steder så har jeg det som om jeg pådutter folk at se noget de måske ikke gider og hvis jeg kontakter nogen så føler jeg mig påtrængende.

Jeg ved det er dumt fordi det er jo mig selv der skyder mig i foden ved det. Det værste der kan ske er et nej til min forespørgsel eller at folk ikke reagere på det jeg deler. Hvilket jo selvfølgelig ikke er sjovt men der er jo for det meste også nogen der gerne vil se det.

Det jeg har det værst med at når jeg bliver inviteret til noget, for det sker trods alt ind imellem. Jeg kan stort set aldrig deltage da jeg arbejder skæve tider og dage, og har jeg endelig fri så ligger det for det meste der hvor jeg skal hente barn. Så hver eneste gang jeg bliver nødt til at sige nej, hvilket er 90% af de gange jeg bliver inviteret til noget så får jeg det skidt med det, fordi jeg føler dem jeg siger nej til gang på gang, ikke bare afviser dem men også deres produkt og hvorfor skulle jeg så inviteres en anden gang eller have deres produkt tilsendt hvis jeg nu alligevel ikke gider dem.

Så ja det at være blogger er ikke altid særlig sjovt. Især ikke hvis man er en mindre en af dem som bare prøver at blive set, uden alt for meget SE MIG overalt.

Det fører mig til den sidste ting. Jeg er relativ konfliktsky, hvilket gør jeg sjældent deltager i Facebook tråde. Da jeg altid tænker at nogen misforstår mig og derefter danner en mening om mig og på baggrund af det måske ikke gider mig eller min blog. Hvilket jo også er dumt da der jo er mange muligheder for at dele sin blog på den ene eller andre måde der. Så på den måde kan måske sige lidt jeg er socialt handikappet og mere passiv frem for bidragsyder. Hvilket faktisk irritere mig grænseløst da jeg rigtig gerne vil deltage fremfor bare observere. Så det er jo egentlig utroligt at efter alle de år, jeg stadig blogger og gider gøre det når man er i en verden som netop kræver men har lidt nosser til at lave en “SE MIG” ofte.

Alle de ting jeg har nævnt gør også ofte at jeg tænker på at stoppe. Jeg passer ikke ind, synes jeg selv. Så hvorfor overhovedet fortsætte? Hver gang tanken når dertil, så kommer der et eller andet jeg bare må dele med jer som trods alt læser med. Hvad enten det er her eller på nogen af de andre platforme.

Så det er jo egentlig lidt at et dilemma jeg er kommet i. På den ene side vil jeg rigtig gerne dele nyhederne med jer, men på den anden side er der jo 1000-vis af andre kanaler at få de nyheder igennem. Fordi de fleste nyheder jeg finder de kommer jo fra andre blogge eller IG’ere. Men det sker jo at jeg får noget tilsendt som andre ikke har set før, det er ikke tit, men det er da sket. Men igen så er det svært at få trafikken hen på ens blog når der er så mange andre steder at hente nyhederne fra. Det er sjældent vi her i Danmark får noget først. Det er sket en enkelt gang at jeg fik noget tilsendt og havde det bloggen som en af de første i verden. Det gav i den grad trafik og det var jeg taknemlig for. Men det er sket een gang i løbet af 6 år. Så er der altså langt imellem ik?

Grunden til jeg skrev det her indlæg er nok egentlig bare for at du som læser kan få et indblik i hvad jeg kæmper sådan lidt med bagved bloggen og også derfor at jeg nogen gange er kommet i en lidt dårlig stime og ikke skriver nogen indlæg. Produkterne er der nemlig, men når jeg tænker, hvorfor skal jeg skrive om det, når en anden har skrevet om det, og måske testet det mere end mig. Taget pænere billeder og generelt har en mere tjekket blog end mig.  Men så er det at jeg tænker på dem som rent faktisk støtter op om bloggen og kigger forbi selvom der ikke er så meget gang i den og liker og kommenterer. Så er det jeg husker hvorfor jeg tager mig sammen og hanker op og skriver et i indlæg mere. Nemlig læseren. Enhver blogger der siger de er ligeglad med læsertallene og ikke laver små jubelscener når de rammer 10, 100 eller 1000 der læser med, de lyver 😉

Nu ved i at de dage er der og de er der ofte. Jeg regner altså ikke med at stoppe, men indlæg bliver nok begrænset til 2-3 gange om ugen, fremfor hver (næsten) dag som jeg har kørt med i lange tider.

Så ja, jeg er sgu nok blogger, det kommer jeg vidst ikke uden om!

At være eller ikke at være blogger?

34 comments

 1. God indlæg. Jeg kan godt følge dig. Hyggede-bloggede også lidt “i starten” 2010-2012, men syntes også at det hele forandrede sig…

  Jeg følger dig primært på IG og facebook, og det er jeg super glad for. Følger ikke andre negle-bloggere så du er min nyhedsfeed inden for det emne 🙂

 2. Rigtig godt indspark Maria.

  Jeg har blogget siden 2006 (mener endda det var august), så har været med siden en “rigtig” blog var en pendant til debatsiderne i aviserne og hvor jeg måtte høre på flere nedladende kommentarer.
  Så jeg har været med længe og kan nikke genkendende til meget af det du skriver.
  Nej, jeg er hellere ikke god til det der: “Se mig!”.

  I dag er det som om nogle blogs svarer til de glitrende magasiner, blot i onlineformat frem for papir.

  Surfede rundt på Pinterest og det er vildt hvor mange links der er til:”how to make a business out of blogging”, som om det er det primære.

  Så helt fint for mig med færre indlæg, hellere det end de blogs der spytter adskillige ud på en dag, for der kan man ikke følge med.

  I øvrigt, så lyder du som en man godt kan drikke en kop et eller andet med.

  1. Ja, blogging er business efterhånden, det er i hvert fald derfor mange kendte starter på det. Med mere eller mindre succes 😉
   Det kan man i hvert fald, bare ikke det er kaffe 😛

 3. Nej, du er ikke som de andre. Men det er blandt andet derfor jeg læser med. Der er masser af polerede og strømlinede blogs i verden, der alle har det samme at sige, om de samme ting, jeg følger netop med hos dig, fordi din blog er mindre, mere personlig, og måske nærmest hyggelig…?

  Du får tiværtifald kæmpe thumbs up herfra 😘

  1. Tak for din kommentar, dejligt at høre hvorfor du læser med her, det viser jo bare at der er dem som ikke gider de andre blogs som er for proffe :Smile:

 4. Kan kun være enig. Men for mig er DU en af de store. Du er min store inspiration, og jeg er super glad for at læse og se med hos dig. Jeg kan nemlig selv godt lide at man kan se tingene som de er. At du faktisk viser neglelakken på neglene.. Der er kommet viiildt mange lakbloggere til, og jeg kan sagtens følge dig i, hvorfor skal jeg vise det, når de andre har vist det.. Sådan får jeg det også selv ! Men måske viser man det alligevel på en anden måde, og så gider folk godt læse med alligevel. Men at se en hel kollektion bare i flasker – Ej, det gider jeg ærlig talt ikke ! Så bliv du ved med det gode job. Det er du nemlig god til ! Jeg er lige kommet på eget domæne, hvilket jeg er glad for, men har det lidt svært med nyt – helt generelt. Og nyt design osv. Ydermere har jeg tilmeldt mig Bloggers Point – indtil nu er der ingen forskel for mig. Så det ved jeg sgu ikke rigtigt… :p

  1. Rart at høre fra en fellow negleblogger og at du trods alt stadig gider læse med selvom du også selv blogger om det meste af det jeg gør :Laugh: Ja det er da fedt! Spændende og se hvad det kan gøre med BP :Laugh: :ThumbsUp:

 5. Blogosfæren kan også være svær at tumle med, fra tid til anden – særligt hvis man ikke har det der sælger-gen, når det kommer til sig selv i hvert fald. Jeg bloggede også i nogle år, men fandt ligesom aldrig ro i det eller fandt mig tilpas i kategorien “blogger”. Jeg følte også, at jeg tvang min blog (og deraf mig selv og min person) ned over hovedet på folk, hver gang jeg delte et indlæg på andre sociale medier. Og hele den der med ikke at føle, at man passer ind; Det følte jeg absolut også! Det resulterede i, at jeg følte det nødvendigt med en konstant ironisk distance til det hele.

  Jeg er efterhånden blevet træt af de fleste blogs – særligt de større modeblogs, da indholdet ofte er distanceret og lettere klinisk, men jeg kan fortsat godt lide at følge med hos dig, da man rent faktisk kan mærke, at du er et rigtigt menneske, med et almindeligt liv, derude på den anden side af skærmen – ingen prætentiøse eller fine fornemmelser og det er jeg nede med! 🙂

  1. Åh ja helt almindelig det er jeg bestemt, ikke skide meget glamour her, andet end et lidt fancy lak på neglene :Hot: tusind tak for din kommentar, den er meget rammende og nailer meget det jeg lige har brugt jeg ved ikke hvor mange linjer på :Smile: :Smile:

 6. Jeg kan sagtens følge dig på mange punkter i indlægget herover. Selvom udvikling er positivt, så kan jeg godt savne blogland, som det var i de gode gamle dage og jeg er da glad for nogle af dem jeg har fulgt i al den tid stadig hænger på.

  Det er yderst sjældent jeg kan deltage i events da der er lidt langt fra Spanien til DK og jeg bliver da heller ikke inviteret som jeg gjorde før. Lader bare som om det er fordi de godt ved at jeg bor langt væk og ikke fordi jeg er blevet uinteressant 😉

  Jeg er aldrig blevet en stor blogger og bliver det nok heller aldrig, det kan der være mange grunde til, flere af dem er nok de samme som du nævner og jeg har da også til tider overvejet at stoppe – men jeg synes stadig det er sjovt og jeg føler at jeg har noget at byde på, så jeg fortsætter!

  Jeg har i øvrigt ikke tjekket mit læsertal i flere måneder, synes det er demotiverende, men antal af følgere på Instagram og Bloglovin, kan jeg da ikke lade være med at holde øje med.

  1. Åh hvor er det dejligt at vide jeg ikke er den eneste der har det på den måde. Vi er vidst meget i samme båd her så! Ja jeg ser det jo så når jeg logger ind i mit dashboard.. måske jeg bare skulle fjerne det? Haha :Crazy:

 7. Jeg er vild med det her indlæg, Maria. Der er så mange flader du berører, som er væsentlige og vedkommende og det er rigtig fint du får sat så mange ord på.
  Jeg er ret enig med mange af dine betragtninger, men som du også ved, så synes jeg du er meget “mere værd” end du selv synes. For mig er du en af “de faste” og jeg er rigtig glad for at du stadig blogger. Om det er et par gange om ugen eller hver dag er faktisk ikke så vigtigt for mig, men jeg kan godt li’ den inspiration, som jeg får fra dig.

  Don’t go! 🙂

  1. Tak! Ja jeg ved det godt, det er bare svært at ændre på noget så grundlæggende ved en selv :Laugh: Og i lige måde, selvom du nok ikke tumler så meget med det som jeg alt gør :Wink:

 8. Jeg overvejer også at droppe hele lortet ind imellem. Jeg kan ikke følge med de der bloggere, der laver business ud over det hele og får tøjkollektioner og bliver spokepersons for makeupbrands. Jeg savner nede på jorden blogging. Det virker bare enormt meget til, at læserskaren til den del af blogland er begrænset. Jo mere filter, desto flere læsere har man. Især hvis man så også er pæn og tjekket. Det er topærgerligt, at businessiden i den grad har overtaget. Jeg vil da også gerne tjene penge på at blogge. Men jeg vil ikke sælge min blog ud for at kunne leve af det. Så ryge hele fidusen ved min blog jo…

  1. Præcis, men til gengæld har du også mange læsere fordi du er dig og skriver som du gør. Så det må du aldrig glemme eller ændre :ThumbsUp: :Smile: Tænk bare på hvor godt læserne har taget imod dine affiliate links, trods alt :Wink:

 9. Som Stina også skriver, så er du for mig en af de store. Jeg nævner altid Rijah, som jeg stadig lige skal huske har skriftet navn, som en af de blogs jeg læser/følger, og forklarer så, at det gør jeg fordi dine holdninger virker ærlige og personlige, og som om du har taget dig tid til produkterne og til at fortælle os din mening.
  Jeg har fuld forståelse for, at det kan være svært at passe bloggen ind i din hverdag, men håber ikke du stopper helt. Og færre indlæg er bedre end ingen 😀
  Tak for et indblik i dine tanker om bloggen 🙂

  1. Haha men jeg er stadig rijah, det ændrer sig aldrig, så det behøver du nok ikke huske så meget på :Laugh: Bare rolig, jeg stopper ikke. Det kan jeg slet ikke :StickingOutTongue: Selv tak, det var rart at komme af med :Smile:

 10. Altså, for mig er de én af de store 😉 og da jeg ikke læser andre neglelak-blogs, vil jeg gerne have at du fortsætter.
  Jeg har selv måtte sige nej tak til de arrangementer, jeg har været indbudt til (ikke mange, 5 måske) pga. andre aftaler eller jeg ikke synes det passede ind på bloggen. Det har gjort mig super ærgelig, og jeg tænker da også, at jeg ikke bliver inviteret så meget netop pga. det. Jeg er heller ikke opsøgende, så det giver nok sig selv 🙂 Kh. Birgitte

  1. Jeg tror heller ikke jeg kan stoppe, er blevet afhængig :Laugh: men man kan jo altid trappe ned :StickingOutTongue: Jeg tror det er meget ligesom det Heidi Klum siger i Project Runway: one day you’re in, the next day you’re out. :Laugh:

 11. Det kunne være mine tanker du har skrevet ned her. Jeg føler mig så tit frustreret over ikke at passe helt ind, men alligevel elsker jeg jo at blogge. Jeg har før prøvet at passe bedre ind og det gav da mere succes, men helt ærlig så synes jeg ikke det var sjovt. Jeg har selv siddet med tankerne en del her på det sidste og kom til konklusionen at det var slut for den blog jeg havde/har. I stedet starter jeg en ny op, der skal 100% være mig og personlig -for det er sådan jeg elsker at blogge og det er også de blogs jeg selv læser. For mig er de store blogs blevet til en slags magasiner som jeg klikker ind på en sjælden gang imellem og jeg sidder faktisk for det meste og kigger på BDs plus bloggere frem for premium bloggerne. Det er bare 2 forskellige blogverdener 🙂 Nå men det var en masse snak om ingenting, men jeg er glad for du forsætter! Du er den eneste negleblog jeg følger og jeg bruger endda ikke neglelak så tit, men jeg synes bare din blog er så hyggelig 🙂

  1. Rart at vide jeg ikke er den eneste som tumler med det! Der er nemlig kæmpe forskel på når vi snakker ren business blog og dem der gør det for fornøjelsens skyld. To virkelig forskellige verdener. Jeg er ikke så meget forbi BD, det nok faktisk kun dig og en enkelt anden jeg kigger med hos der :Laugh:

 12. Kære Maria
  Hvor er det et fint og ærligt indlæg, du har skrevet. Jeg er ikke selv blogger og har ikke den fjerneste idé om hvordan den verden hænger sammen. Til gengæld ved jeg, at blogland er ved at drukne i polerede overflade og lækkert hår. Og du har fuldstændig ret, du er ikke den hurtigste med det nyeste, men det er heller ikke derfor, jeg læser med hos dig. Jeg læser fordi du er dig. Fordi mennesket skinner igennem, og det er dine holdninger og anbefalinger, der interesserer mig. Så stor respekt for det du laver. Bliv endelig ved 🙂
  Og som Sacha skriver længere oppe, så lyder du virkelig som én, man gerne vil dele en flaske vin med 🙂

  1. Tak for din søde kommentar :Grin: Jeg har tit tænkt på om jeg var blevet for upersonlig og fokuserede mere på bare at snakke om det produkt jeg nu nævnte, så det er rart du synes det skinner igennem, når jeg ikke selv gjorde :Laugh: Vin ligefrem? :StickingOutTongue: Så hellere en øl :ThumbsUp: :ThumbsUp:

 13. Godt indlæg..

  Jeg synes det er utrolig vigtig at man selv finde ud af hvem man vil være som blogger og ikke bare forsøger at passe ind i en eller anden kasse..
  Jeg blogger for mig egen skyld, det er kun et bonus når folk kigger med. Og jeg blogger kun når jeg har lyst, det skal ikke gå hen og blive en sur pligt, for det kan læserne tydeligt mærke..

  Vi har alle gode og dårlige dage og dem skal der være plads til. Vi skal også huske at leve ved siden af. <3

  Knus <3

  1. Tak skal du have :Grin: Ja det var netop også derfor jeg har holdt lidt sommerferie fri og også få det en smule på afstand :Laugh:

 14. Godt indlæg…
  – og for mig, er du altså én af de store haha
  Faktisk går jeg efterhånden langt uden om de store bloggere… de viser det samme og er kedelige (jeg har lavet en gruppering på bloglovin, som jeg har kaldt – “læs, når der ikke er andet” og der ligger alle de store bloggere…. og jeg når aldrig dertil.
  Min blog er meget lille, men jeg skriver til mine “venner” (følgere) fordi jeg synes det er som at sidde til en hyggemiddag og tale om et givent emne.. blåøjet, i know, men jeg tror det er vigtgt, at man hygger sig med det – der er nok ting i verden, der bare er krav og pligt..
  Kram til dig!

  1. Tusind tak for din kommentar :Laugh: Ja vi har det nok lidt på samme måde der – ikke flere sure pligter, så det skal jeg nok have i baghovedet fremover :ThumbsUp:

 15. Jeg følger ikke andre neglebloggere end dig, så jeg vil gerne have at du viser alle lakkerne, uanset om andre har lagt dem op i internetland.
  Jeg er nok ikke god nok til at like, men bare rolig jeg følger dig troligt…Masser af kram Mordalsgaard

 16. Jeg har længe fulgt med på din skønne blog og får meget inspiration til negle via dig 🙂
  Jeg har min blog, for at være kreativ og dele det med andre.
  Jeg tager det som det kommer, gør det mest som hobby.

  Der findes mange gode og hyggelige bloggere, som gør det af lyst og hobby og så findes der også mange dygtige, som delvis kan leve af det.

  Blogging udvikler sig nok som så meget andet, det er et medie og før i tiden læste man mange blade, reklameblade osv. I dag er det google, blogs, hjemmesider med mere som har taget over og står for info og inspiration.

  Driv din blog som du føler for, det tror jeg er bedst.
  Godt indlæg og tak for det 🙂
  God aften til dig fra mig !

  1. Tusind tak for din kommentar. Ja det er nok også det jeg er kommet frem til. Fremfor at sigte efter videre udvikling, så fokusere mere på det som jeg selv synes passer ind. Det er så kun rart at folk synes om det og ligefrem læser med pga. det 😀

 17. Jamen Maria, jeg troede da at du var en af de store!?! 🙂 Hvis du ligefrem “skal tage dig sammen og hanke op” i dig selv, så bør du nok stoppe. Du skylder ikke nogen noget, og min mening er at man bør blogge af lyst. Jeg vil savne dig, men jeg forstår det godt. Jeg bloggede selv i syv år, på både dansk og engelsk, bare for at gøre det mere besværligt og tidskrævende. Pr nytår begyndte tanken om at stoppe at melde sig, jeg bloggede videre (det var vist nærmest blevet en vane), men da jeg så mistede et par læsere til i marts, tænkte at jeg at nu var det vist tid. I starten var det lidt underligt, jeg tænkte tit at “det her kan jeg skrive om”, men nu er det en lettelse. Jeg er på IG, og det elsker jeg! For det er så nemt og hurtigt at både følge og opdatere. Husk at beslutningen ligger hos dig, og måske er din tid bedre brugt på mand, barn og andre givende hobbies/spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.